Festivaltröjor som berättar en story

På webbutvecklingsföretaget jag jobbar på så är vi ett härligt gäng. Faktiskt så var det en av mina barndomsvänner som startade företaget och när hon sedan skulle anställa så blev det många av oss från det gamla kompisgänget som anställdes eftersom vi hade samma intressen för allt som sker online. Eftersom vi dessutom hade olika intresseområden så kom det sig att vi matchade varandra perfekt i ett arbetsgäng. Någon är expert på e-handel, en annan på online-spel och en tredje hade snöat in sig på säkerhetsfrågor.  På det sättet så har vi också kunnat hjälpa kunder på alla nivåer och med alla olika inriktningar. Man kan säga att vi har blivit som en stor familj, kanske är det därför vi är så framgångsrika, kunder känner det liksom.

Som en familj

Några av oss har familj och andra är ensamstående, men ändå så firar vi midsommar och liknande högtider tillsammans allihopa. Man kan nästan säga att vi är ett kollektiv, med undantaget att vi inte bor tillsammans. Senaste påsken till exempel så hyrde vi några parstugor i Hemavan och så bodde vid där allihopa under en veckas tid. På dagarna åkte vi skidor, mest nedför men även på längden. Barnen gick i skidskola och några av tjejerna som inte gillar skidåkning de grävde istället ned sig i någon snödriva med ett renskinn och solade samt ordnade luncher utomhus åt oss andra. Allting liksom bara flyter på bra när vi är tillsammans. På kvällarna så tände vi en brasa, drack vin och spelade spel, med barnen också. Man kan sammanfatta resan som gemytlig, familjär, mysig och rolig.

vi är som familj
vi är som familj

Roskilde

Det finns en resa vi gör varje sommar där bara de vuxna kan åka med, den heliga Roskilde-resan. Jag vdet inte riktigt hur många år i rad vi varit på festivalen men det är väldigt många, vi har blivit som inventerier där. Vårt stora militärtält står alltid på samma ställe och för varje år kommer vi på nya saker att ta med för att underlätta och göra resan lättsammare och trevliga. En portabel utedusch var det senaste, himla bra idé! Alla som campat på festival vet hur lång kö det kan vara till de få duschar som finns. Det är stressigt och smutsigt. Därför löste vi det med egen dusch denna gång och så hjälptes vi åt att duscha. Vi åker dit i en stor typ av minibuss där även ihopfällbara sängar får plats så man kan säga att vi lever ett lyxigt campingliv. Varje år bestämmer vi någon typ av tema för vår tripp. Ett år hade vi bara kläder i rött, ett annat hade vi alla kepsar från vårt företag, ett tredje år hade vi allihopa målat svenska flaggan på kinden. Det behöver inte vara nåt väldigt speciellt, huvudsaken vi har samma stil allihopa. Sist valde vi att trycka upp tröjor med texten “Fuck racism”, det är något vi alla står för och det kändes bra att ta ställning.

Tröjor som gjorde succé

Vi planerade redan direkt nästa Roskilde-festival och bestämde oss för att denna gång trycka upp t-shirts i havsblå färg där vi har länkar till de hemsidor som mest representerar oss själva just nu. Det var liksom tänkt att vara som en liten snabbpresentation av oss själva och med något som gärna öppnar upp för ett samtal med någon främling.

En av oss valde länk till hennes egen hemsida, en annan till youtube.com eftersom han alltid kollar roliga videos där, en tredje valde pokerstarscasino.se och själv valde jag secretrelict.se. Jag tänkte att det nog skulle locka fram lite frågor för jag tror inte att så många känner till sidan.

Det skulle visa sig att jag var rätt ute. Nästan alla frågade vad det var för webbsida och varför jag hade den på bröstet. På något vis blev det en öppningsreplik som vidare gav djupare diskussioner och nya vänner. T-shirt med text blev en superbra grej för att lära känna nya människor så vi beslutade oss för att göra detsamma nästa gång. Vi funderade vilket tema vi ska ha, nu hade vi webbsidor som på något vis ska representera oss. Tankarna gick om vi denna gång skulle välja var sin maträtt, eller varför inte ett bibelord. Bara själva bibelordet typ Lukas evangeliet 15:8-10 eller nåt sånt. Då får man se till att veta vad det betyder och varför man valt just det. Slår vad om att ingen kommer att veta ett enda bibelord så det blir jättekul! Känns som om det kan locka till många intressanta och djupa diskussioner. Jag garanterar att ingen kommer att ha nån koll på något bibelord alls. Speciellt inte när man är på musikfestival. Därför blir det så spännande för det kan öppna för diskussioner om livet eller vad som helst och sånt älskar jag!