Fler tips på gratis marknadsföring

Det finns massvis med olika sätt att marknadsföra sig gratis och att göra listan lite längre än de förra sex förslagen är enkelt. Här kommer några fler och för den som gillar att skriva finns här några riktigt bra tips.

 • Gästblogga
  För den som gillar att skriva, eller kan hitta någon som kan skriva åt en, är ett väldigt bra sätt att gästblogga hos en populär blogg. Ett välskrivet blogginlägg kan definitivt gynna ens företag genom att få nya läsare och besökare. Extra plus är självklart om möjligheten att lägga till en direktlänk till ens eget företag, men att nämna det fungerar likväl riktigt bra.
 • Nyhetsbrev
  Nyhetsbrev är ett av de första sätten att sprida sitt ord till kunderna när internet började bli populärt. Det är både kostnadseffektivt och enkelt att mäta hur populärt det är. För att komma igång räcker det ofta med att skapa ett formulär där man frågar om besökarna vill få information löpande genom nyhetsbrev. Ett annat sätt att skapa en databas med mailadresser är om man har en webbshop och skapar en ruta köparna kan klicka i att de vill ha information om nyheter. Vill man locka besökarna lite kan man ge dem något i gengäld för att de anmäler sig till nyhetsbrevet.
 • En traditionell marknadsundersökning
  En marknadsundersökning fungerar alltid. Det är ett välbeprövat gammalt sätt att nå ut till marknaden. I första hand är det inte marknadsföring, men att ta reda på vad kunderna önskar är alltid bra och kommer i förlängningen att spara både tid och pengar för företaget. Har man ett stort konto på någon social media kan man enkelt lägga ut förfrågningar vad kunderna vill ha och på det sättet få direktkontakt med sina kunder.
 • Domän och epost med hemsideadressen eller företagsnamnet
  Ett enkelt sätt att marknadsföra sig själv är att alltid ha med sitt företagsnamn. Det skapar direkt att du både syns och får gratis reklam på en och samma gång.
 • Skriv i artiklar som publiceras
  När det kommer till att skriva finns det mer än att skriva bloggar. Du kan även skriva för en annan hemsida eller att försöka få till att skriva en artikel i en tidning. När det gäller själva skrivandet är det samma som med att gästblogga som gäller. Skriv relevant, korrekt och försök få med företagsnamnet, helst med länk om det är möjligt.

  använd blogg
  använd blogg

Vid all marknadsföring gäller det att vända sig till rätt publik för att kunna nåt sin egen kundgrupp. Vad man än väljer för sätt att marknadsföra sig själv kan det vara bra att se till redan innan man lägger ned tid på det att marknadsföringen kommer att rikta sig till rätt målgrupp. Facebook är ett bra exempel där det lätt går att vända sig till rätt publik direkt och på många sociala medier går det lätt att välja sökord som gör att du når ut till rätt marknad direkt. När det kommer till att marknadsföra sig gratis kan man dessutom passa på att göra det på ett sätt som man gillar. För den som gillar att vara ute på Facebook är det betydligt lättare att göra något bra än att försöka sig på något man inte alls gillar.