Marknadsföring i sociala medier

Marknadsföring är när företag på olika sätt försöker att nå kundernas intressen och för att försöka hitta eventuella blivande kunder och öppna ett intresse hos andra för det företaget står för.

Detta kan användas igenom sociala medier och det kan vara väldigt effektivt då dessa medier är något de flesta av er går in på och kollar på varje dag och det gör så att ni på så sätt kommer att se marknadsföringen. De flesta tänker inte ens på att någon typ av marknadsföring dyker upp i deras flöde, de ser något ointressant och scrollar vidare eller så ser det något intressant och vill läsa mer. De tänker oftast inte längre än så och att det faktiskt kan leda till att de blir kunder hos någon. Några medier som man ofta kan möta marknadsföring på dagligen och som är extremt populära är facebook och instagram.
För att marknadsföra sig själv får man oftast betala en summa för att kunna göra det och därför måste man hoppas att man lyckas nå någonting med det! Det är då viktigt att tänka på vad man bör göra och inte bör göra för att nå sina mål med marknadsföring i sociala medier.

Hur lyckas man med marknadsföring i sociala medier?

Hur lyckas man med marknadsföring i sociala medier?
Hur lyckas man med marknadsföring i sociala medier?

Ett tips kan vara att ta kontakt med få personer för att berätta och marknadsföra eller att variera era inlägg så att det blir varierande att se er marknadsföring och att innehållet i det ni lägger ut lockar personer att vilja se mer. Ni borde även skapa någonting intressant som sticker ut och som du själv skulle vilja se mer av och läsa mer om om du såg inläggen. Försök att hitta något annorlunda och eget som man inte sett tidigare! Ni ska även tänka på att följare och visningar inte har någon betydelse om det ni lägger ut inte ser bra ut eller lockar till sig någon, satsa högst på vad ni lägger ut och sedan på hur många som ser det.

Vad bör man undvika vid marknadsföring i sociala medier?

När man marknadsför i sociala medier bör företagen som använder sig av sociala medier försöka att undvika spam-meddelanden och att posta samma saker flera gånger om för att folk som ser marknadsföringen inte ska bli trötta och irriterade på er och kanske till och med blockera, avfölja eller hålla sig borta från medier och sidor där era inlägg och kommentarer syns.


Ni kan även välja att ignorera frågor och klagomål vilket inte kommer att se bra ut, att svara och ge en förklaring eller ursäkt får er att verka trevliga och pålitliga så satsa på det istället!
Skriv inte heller för mycket när du postar, särskilt inte saker som inte är relevanta. Skriv det viktigaste och försök hålla det kort och intressant annars tappar folk ofta fokus och bläddrar vidare då de inte orkar läsa en lång text som ser väldigt tråkig ut. Tänk er själva, om ni har kollat igenom inlägg på facebook i en timme så är ni inte så sugna på att läsa en lång text som dykt upp precis innan ni ska stänga ner datorn? Försök undvik för långa texter och satsa på kort, de mest relevanta och intressant!